12.02.2021   

"Kuinka paljon tilauksen postikulut maksavat?"

Verkkokauppa laskee postikulut tuotteiden painon ja tilavuuden perusteella. Täytä tietosi ostoskorissa, jonka jälkeen kohdassa 3. Valitse Toimitustapa näet saatavilla olevat toimitustavat ja niiden hinnan.



"Löytyykö myymälästä teidän verkkokaupassa myytävä tuote X?"

Kyllä. Kaikki verkkokaupan saldoilla olevat tuotteet löytyvät Espoon myymälästämme. Hinnat ovat samat ostit tuotteen verkkokaupasta tai myymälästämme, ellei kyseessä ole erikoiskampanja joka on suunnattu vain verkkokauppaan tai myymälään (tästä mainitaan aina erikseen).



"Haluaisin tilata tuotteen X, mutta en löydä sitä verkkokaupasta, saatteko tilattua sen minulle?" 

Todennäköisesti saamme, edellyttäen että tuote tulee joltain nykyiseltä tavarantoimittajaltamme ja sitä on edelleen saatavilla. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse (info@sissos.com) tai puhelimitse (09-68998989) ja kerro, mistä tuotteesta on kyse. Etenkin sesongin ollessa kuumimmillaan meille saapuu täydennystilauksia viikoittain.



"Mitä tarkoitetaan ennakkotilaustuotteella?"

Osa tuotteista on tilattavissa ennakkoon. Tilattuasi tuotteen verkkokaupasta me tilaamme tuotteet tavarantoimitajaltamme. Käytämme ennakkotilausmahdollisuutta myös slloin kun tilaus on jo matkalla, mutta ei vielä ole saapunut varastollemme. Tuotekortissa on ilmoitettuna arvioitu saapumisaika. Ennakkotilaus toimii tavallisen tilauksen tavoin, maksat tuotteet tilausta tehdessäsi, ainoastaan toimitusaika on tavallista pidempi. Toimitamme kaikki ennakkotilaustuotteen kanssa tilatut tuotteet yhdellä kerralla.



"Miten Sissoksen kautta voi myydä käytettyjä paintball-varusteita?"

Tästä löydät kattavat ohjeet käytetyn kaluston myymiselle. Käytetyt varusteet ovat nähtävissä Espoon myymälässämme ja listattuna verkkokaupan käytetyt osiossa.



"Onko erimerkkisillä värikuulilla oikeasti eroa?"

On, lukaise tästä lyhyt oppimäärä värkuulista








payment methods
Webshop by Lillhonga

Loading...